Tavasszal a RAC Dolmabachetól, az isztambuli testvérklubunktól kaptunk egy felkérést, miszerint júniusban jó lenne egy közös projektet véghezvinni. Így május végére több lehetőség közül a tisztasági csomagok ajándékozása mellett döntöttek, melyeket a Gottsegen György Országos Kardiológiai Intézet betegeihez juttattunk el.

Június 18-án Ugur Yegen, 19-én pedig Sümer Efe Sümerli és Zulal Akarsu érkeztek meg. Rövid pihenő után Annamarival elmentünk a budaörsi Tesco Áruházba, ahol már összekészítve várt bennünket a száz csomagnyi tisztálkodási eszköz.

A Tesco Magyarország jótékonysági felajánlása kulcsfontosságú eleme a közös projektünknek, nélküle nem valósulhatott volna meg az adományozás. Összekészítettük 19-én délután a száz csomagot, majd levezetésként elhívtuk vendégeinket egy igazi pesti estre. Elvittük 20-án reggel a csomagokat a Kardiológiai Intézetbe, ahol Dr. Ofner Péter, az intézet főigazgatója fogadott bennünket. Röviden ismertette, mivel foglalkozik az intézet, bemutatta a gyermek és felnőtt ellátás egyedülállóságát az országban, és megköszönte a felajánlásunkat.

Ezután kis városnézés következett, megmutattuk a Budai Várat és a Parlamentet új barátainknak, majd este megünnepeltük a sikeres programot egy vacsora és kis tánc keretein belül. 21-én elbúcsúztunk tőlük, de biztos vagyok benne, hogy mindannyian jól éreztük magunkat.

Reméljük, még hasonlóan sikeres projekteket fogunk együtt megvalósítani.

Rotaract Duna klub