Tavaszi véradás : Rotaract Club Mosonmagyaróvár

A 2015-ös év tavaszán ismételten megrendezésre került a már- már hagyománynak mondható tavaszi véradás, melynek szervezésében és lebonyolításában kulcsfontosságú szerepet vállalt a Magyar Vöröskereszt területi szervezete, a Nyugat- magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara, valamint a Rotaract Club helyi szervezete.

Az egyetem helyi Kara és a Rotaract Club Mosonmagyaróvár lelkes aktivistái számos – már eddig lezajlott- közös projekt lebonyolításában eredményesen működtek együtt. A két Szervezet együttes célja, hogy az egyetemi diákságot bevonja a környéken zajló jótékonysági tevékenységekbe. Mint azt mindannyian jól tudjuk, a hazai vérkészletek folyamatos utánpótlása létfontosságú feladat.

Egy évben kétszer (tavasszal és ősszel) a városi véradástól függetlenül megrendezzük egyetemi keretek között is az eseményt. Így lehetőséget biztosítunk a diákság számára, hogy akár két egyetemi előadás között ők is részesei lehessenek e nemes cselekedetnek. A mai napon (2015.04.08) több mint 80 lelkes véradó jelent meg a Cserháti Sándor Kollégiumban véradási szándékkal, a hallgatók és egyetemi oktatók mellett a Főnix Motorosok mosonmagyaróvári csapata és a városi lakosság is képviseltette magát. Az esemény népszerűsítésében közreműködött az InfoMosonmagyaróvár internetes portál is.