Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is megrendezésre került a nagy népszerűségnek örvendő, hagyományos sonkalövő verseny a Rotary Club Mosonmagyaróvár szervezésében. A zártkörű eseménynek a mosonmagyaróvári Három Tölgy lőtér adott otthont. A résztvevők összemérhették tudásukat egyéni, valamint csapatverseny szinten a Compact sporting keretein belül. A rotte során 3 lőállásból különböző irányból dobott korongok levadászása volt a cél, a verseny egy rotteból állt. A program nagyon szórakoztató volt, imitálta a vadászat élményét.

A sportos nap méltán legnépszerűbb versenyszámának a Sonkalövés számított, melynek célja az 5 méterre madzagon kilógatott sonkák, kolbászok kisöblű sportpuskával történő eltalálása volt. A lövés során a lógatásra használt madzagot kellett támasztékról ellőni, akinek ez sikerült, hazavihette a sonkáját.

A felnőttek egész napos szórakoztatása mellett a gyerekekre is gondoltak a szervezők. Az apróságok egy ingyenes versenyszám, a légpuskás lufi lövészet keretein belül próbálhattak ki ügyességüket. A játék során 5 lövésből minimum 3 luftballon eltalálása volt a cél, a legrátermettebb kis versenyzők temérdek édességgel lehettek gazdagabbak.

A Rotaract Club Mosonmagyaróvár csapatának lelkes tagjai szintén részt vettek az eseményen, a fáradt játékosok frissítőit a club tagjai biztosították.

Képek az eseményről