Rotary Zánka – 2015. szeptember 18.-20.

Az idei év és talán a Rotary történetének legnagyobb rendezvénye a szeptemberi Rotary Zánka volt. A fesztiválra a Rotary család minden tagját várták, köztük a magyar Rotaractostokat és természetesen az itt tartózkodó cserediákokat is. A Rotaractosok már csütörtökön megérkeztek a Balaton partjára, hogy segítsenek az esemény szervezőinek az előkészületekben és a másnapi regisztrációnál. Közel 700 vendég érkezett a Zánkai Gyermek és Ifjúsági Centrumba a hétvégére, ami ezúttal nemcsak a jószolgálat, hanem a csapatépítés jegyében is telt. A legnépszerűbb programok közé tartozott a Szerencsebarlang, amit a hazai Rotaract klubok tagjai szerveztek. Péntek és szombat este is bárki leülhetett a pókerasztalhoz, lehetett blackjackezni vagy éppen bor-rulettet játszani.

1955Zanka_resize

A pókerasztalhoz szinte alig lehetett hozzáférni, itt a Rotaract tagok osztották a lapokat. A bor-rulettnél mindenki kapott egy Rotary logóval díszített poharat. Ebbe kerültek aztán a finom italok, a versenyzőknek meg kellett tippelniük, hogy éppen milyen nedűt ízlelnek, erre aztán meg kellett tenniük tétjeiket is. A játékban résztvevő borokat a Bock, Gere Attila, Holdvölgy és a Royal Tokaji Pincészetek ajánlották fel, hiszen tudták, a kóstolóból származó adomány nemes célt szolgál majd. Szombat este a Macskák előadás előtt a szervezők elárvereztek néhány összeállított válogatást, amelyre az RC Sátoraljaújhely is felajánlott egy tételt. A jótékonysági árverés után ajándékokat sorsoltak a Rotaract Szerencsebarlang résztvevői között, hiszen mindenki tombola jegyet kapott. Ketten nyertek egy éjszakás pihenést a budapesti Benczúr Hotelben és hétvégi tesztvezetést a Mercedes-Benz Hungária Kft. felajánlásából.

 

Micimackó és Törpapa már Vácon vannak!

– Ecsetre fel! –  2015. október 3-25.

A szeptemberi Rotary Zánkán történt árverésből befolyt összeggel az Ecsetre fel a Gyermekekért kampányt támogatták a Rotaract klubok. A kampány keretében Mannheim Viktória és önkéntes csapata az ország különböző pontjaira utazik, ahol gyermekotthonokat, gyermekkórházakat festenek ki szebbnél szebb meserajzokkal. Ezzel igyekeznek megszépíteni az ott lakók mindennapjait. Első állomásként októberben a Rotaract Club Budapest-Margitsziget, a Rotaract Club Budapest-Duna, a Rotaract Club Budapest-Tabán, a Rotaract Club Budapest-City és az Ecsetre fel a Gyermekekért önkéntesei a váci Bölcsődék és Fogyatékosok Intézmény Fejlesztő Napközi Otthonának falait szépítették meg két hétvége alatt.

9

A társalgót Micimackó és barátai lepték el, míg az étkezőben Aprajafalva kis kék lakói, a Hupikék Törpikék vertek sátrat. A falfestés és az adományok mellett meseszép függönyökkel ajándékozták meg az otthont, ezeket a helyszínen varrták meg a kampány lelkes önkéntesei. A projektben a Rotary Club Vác is nagy segítséget nyújtott, ők gondoskodtak a távolról jövő miskolci csapat elszállásolásáról. Tavasszal folytatódik a festés, az önkéntesek más vidéki városokba is elutaznak, és hála a résztvevők támogatásának, ezt mind a Balaton parton befolyt összegből finanszírozzák majd.

Képek az eseményről