Rotaract Club Szeged – Életmentő Futás 

A szegedi Rotaract Club első alkalommal 2013 tavaszán rendezte meg Életmentő Futását Szegeden, a Napfény városában.

Az ,,életmentő 3 km-es távot”  közel 1000 sportolni és segíteni vágyó futó teljesítette, volt olyan is, aki rollerrel vagy éppen görkorcsolyával indult neki az útnak. A nevezési díjakból és felajánlásokból közel fél millió forint gyűlt össze, mellyel a klub a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítványt támogatta.

A sikeren felbuzdulva a klub 2014 tavaszán ismét megrendezte a jótékonysági futóversenyt, amely szintén nagy sikert aratott. Ezúttal a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványnak ajánlották fel a verseny teljes bevételét, így 250.000,- forinttal tudták támogatni a zenélni szerető gyerkőcöket.

A rendezvényt magyar zenészek, énekesek és hírességek is támogatták megjelenésükkel, Szekeres Adrien énekesnő csodás dalokkal, Seres Antal, a Fivérek egykori tagja gitárszólóval, míg  Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője életmentő bemutatóval káprázatta el a futásból visszaérkező résztvevőket. Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere pedig maga is lefutotta a 3 km-es életmentő távot, felhívva ezzel a figyelmet a segítségnyújtásra és a támogatásra.

 További képek a Rotaract Club Szeged Facebook oldalán