Május 16-án a pécsi és a budapesti Duna Rotaract klubok szervezésében immáron sokadik alkalommal került megrendezésre a „pécsi gyerkőcnap” projekt, amit idén Budapesten, a hűvösvölgyi Nagyréten szerveztünk meg. A esemény célja, hogy a Rotaract önkéntesei egy (vagy több) gyermekotthon lakóinak szervezzenek gyereknapot olyan programokkal és játékokkal, amik felejthetetlen élményt nyújtanak számukra. Idén a 18. kerületi Gyöngyvirág Gyermekotthon 40 lakójának került megrendezésre az esemény, ami a Rotaract Hungary anyagi felajánlása nélkül nem jöhetett volna létre.

   A hosszú előkészületek során a feladatok megoldásában minden szervező lelkiismeretesen és odaadóan vett részt, hiszen tudtuk, hogy most a gyerekek boldogságáért vagyunk felelősek.

   Már a „gyerkőcnap”-ot megelőző időszakban felkészültünk, és kiosztottuk a feladatokat, így május 16-án már csak a megvalósítás maradt hátra. Míg a gyerekek a várost járták, addig a szervezők egy része már reggel kiment a helyszínre, hiszen az ebédre tervezett paprikás krumplit is el kellett készíteni. A nap során rendezett sorversenyek, az olyan kis „meglepetések”, mint a süti és a gyümölcs, és természetesen a gyerekek csillapíthatatlan energiája révén végül sikerrel zártuk a napot. Az eseményen készült fényképeken is látszik, hogy a már sokadszorra megrendezett „gyerkőcnap” ismét 40 gyereknek okozott örömteli pillanatokat.

   A megmaradt finomságokat szétosztva a gyerkőcök között útnak engedtük őket, mi pedig már tudtuk: jövőre is lesz „Gyerkőcnap”!