A Rotaract Club Mosonmagyaróvár 2014 óta folyamatosan gyűjti a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karán (Biotechnológiai Oktató és Kutatóközpont épületének portáján) a műanyag kupakokat. A gyűjtésben a kar hallgatói, dolgozói és oktatói mellett a helyi lakosok, valamint más intézmények hallgatói, dolgozói is részt vesznek.

A kupakokat Clubunk rászoruló családok számára gyűjti, akik gyermekük súlyos, krónikus betegsége miatt nehéz anyagi helyzetbe kerültek, vagy a gyógykezelés költsége jelentősen megterheli a család kasszáját. A kezdeményezés hatására rengeteg felajánlás érkezik, melyek folyamatos elszállításáról gondoskodunk, valamint tájékoztatjuk a családokat, illetve a nyilvánosságot.

Jelenleg Mátyás Zsófi – egy Miskolc mellett élő kislány – gyógyulásáért folyik a gyűjtés. A két és fél éves Zsófi csecsemőkori agyi bénulásban szenved. Betegsége műtéti úton gyógyítható, amit csak Barcelonában vállalnak az orvosok. Az országos összefogás célja, hogy a kupakok segítségével a kezeléshez szükséges összeg összejöjjön. (Ez kb. 10,5 tonna kupakot jelent.).

Forrás:  http://minap.hu/cikkek/kupakgyujtes-zsofi-mutetjehez

https://www.facebook.com/Mindenegybenblog/posts/838461399560825

A kupakgyűjtés helye és ideje:

Nyugat-magyarországi Egyetem Biotechnológiai Oktatási Központ

9200 Mosonmagyaróvár Lucsony u. 2.

Kérjük, helyezzék a kupakokat az erre a célra kijelölt gyűjtőkonténerekbe! (minden hétköznap 8-16 óra között). A kupakgyűjtési akció folyamatosan zajlik!

 

Mosonmagyarovar