Március 23-25. között Sopronban a Lámfalussy Sándor Közgazdaságtudományi Karon tartottuk a Rotaract Hungary 2018-as tavaszi konferenciáját, melyen 70 rotaractos, illetve rotarys vett részt az ország minden szegletéből. A szakmai program tekintetében a kommunikációé volt a főszerep a hétvégén. Heim Gábor az illemről és a protokollról, Marinus Willem Evertse a hatékony prezentációról, Pirger Tamás pedig a gyűlések levezetéséről tartott előadást a szombati napon. A konferencia résztvevőit Mészáros Zoltán Rotary kormányzó köszöntötte. Majoros Ádám Rotaract kormányzó évértékelőjét a jövő évi országos elnökség bemutatása követte, mely után lelkiismeretes, odaadó munkájáért Németh Zoltánt, a Rotary ifjúsági felelősét ajándékozták meg a konferencia résztvevői.

A konferencia kuriózuma volt, hogy egy jótékony célú projektet is megvalósítottunk a hétvégén. A szombati előadások után négy soproni DJ közreműködésével egy teltházas jótékonysági bulit (RotaDJ Party) tartottunk a soproni Búgócsiga Akusztik Gardenben, melynek tombola-sorsolásához több club is hozzájárult a felajánlott tombola-nyereményeivel. A buli elején tartott állófogadáson a Rotary Club Sopron és a Rotary Club Sopron Pannónia képviselői 100 000 Ft támogatást adtak át a Rotaract Club Sopronnak. A buli bevétele 537 070 Ft lett.

Ez az összeg a belépőkből, a tombolajegyekből valamint a pulton elhelyezett gyűjtődobozban összegyűlt egyéb felajánlásokból folyt be és olyan fiatalok továbbtanulását fogja segíteni belőle a Rotaract Club Sopron – ösztöndíj formájában -, akik kiemelkedő közösségi munkát végeznek, valamint szociális helyzetük is indokolja a támogatást.

Gratulálunk a Rotaract Club Sopronnak! 🙂

Sopron TV:

29572685_721564898014260_6099297830119250571_n