IMG_0104

A Szentendre vége tábla után, egy kis domb előtt terül el a Szentendrei Árvácska Állatvédő Egyesület, amely 2002 óta közhasznú szervezetként védi a gazdátlan állatokat. A menhely adományokból tartja fent tevékenységét, az állatok befogadása mellett állatvédelmi nyári táborokat és oktatást tartanak gyerekeknek.

Nemrég egy ködös reggelen vidám hangulatban és motiváltan látogattak el a Rotaract Club Budapest- Margitsziget önkéntesei a menhelyre. Sztakó Edit, az egyesület igazgatója és Horváth Ria marketinges nagy szeretettel várták a csapatot, nem is beszélve az állatokról.

A tisztán tartott kennelek mindegyikében két kutya lakik, őket vihették a klubtagok egy-egy önfeledt sétára. Laura és Laci, a Margitsziget két önkéntese Klampát és Dagit kapták játszótársul.

– Dagit úgy kellett tolni a domboldalon, míg Klampa végig mellettem ugrándozott. Látszott rajtuk: imádják és élvezik, hogy egyesével figyelmet és törődést kapnak. Természetesen nem csak a kutyák, hanem a cicák is élvezték, hogy foglalkozunk velük. Besegítettünk egy kennel festésében is. Vittünk állateledelt, metsző és nyeső ollókat ajándékba – idézte fel Laura, a program szervezője.

IMG_0105

Elmondta, gyorsan eltelt a délelőtt, úgy érzi nemcsak az állatoknak szereztek egy szép napot, hanem csapat valamennyi tagjának is. Feltöltődtek, újra gyerekek lehettek egy rövid időre.

A csapat legfőbb célja azonban fotók készítése volt. A fényképek megosztásával szeretnének segíteni az állatoknak, hogy minél előbb gazdára leljenek, bárki örökbe fogadhatja őket. A képek megosztásával most mindenki segíthet a gazdikeresésében. A klub tovább gyűjt az Árvácskának: hirdető táblákra lenne szükségük, amin feltüntethetik a szervezet elérhetőségeit, hogy könnyebben megközelíthető legyen a menhely. Ezen kívül természetesen további önkéntesek jelentkezését várja a csapat és a menhely is.
 

A hétvégén a Szentendrei Árvácska állatmenhelyen jártunk. Megismertük a kisállatok gondozóit, kutyusokat sétáltattunk és…

Posted by Rotaract Club Budapest – Margitsziget on Tuesday, October 13, 2015