A XVI. Szentesi Lecsófesztiválon kerül megrendezésre az I. Rotary Szentesi Lecsófőző verseny. Idén már 4. esztendeje, hogy a Lecsófesztivál, illetve a rendező HUNOR COOP ZRt. kiemelt támogatója a Rotary Gift of Life programjának, azaz a jótékonysági kóstolójegyek bevételét 1 millió Ft-ra kiegészítve minden évben a G.O.L. Alapítvány számlájára utalják.

A fesztivál szeptember 01-én, pénteken délután 18,00 órakor kezdődik, egy szalonnasütéssel megspékelt utcai grillpartival. Ez felvezetése a másnap kezdődő, több mint 10 ezer embert megmozgató lecsófőzésnek.

Pénteken este egy utcabál keretében sztárvendégek szórakoztatják a nagyérdemű közönséget.

Másnap szeptember 2-án, szombaton „indul útjára a gyönyör”! 15,00 órakor tűzgyújtás, lecsófőzés, 18,00 órakor eredményhirdetés, sztárok és meglepetés vendégek gondoskodnak a felhőtlen szórakozásról.

Az elmúlt évek során több mint 300 bográcsban rotyogott a lecsó. Idén egy külön Rotary udvart szervezünk a fesztivál szívében. Itt szeretnénk, hogy minél nagyobb számban legyünk együtt, ünnepeljünk, barátkozzunk és vigyük jó hírét a Rotarynak.

A nevezési lap a linkre kattintva érhető el.

lecsofesztival1 lecsofesztival

Alapinformációk a nevezéshez és a részvételhez:

  1. Gyertek el sokan, egyetek, igyatok, érezzétek jól magatokat!
  2. Ha lehet minél több Klub főzzön és szálljon be a versenybe, mutassa meg főzőtudományát.
  3. A nevezési díj: Szalonnasütés: 3.000,- Ft/csapat, Lecsófőzés: 8.000,- Ft/csapat, melyért a mellékletben részletezett alapanyagokat, eszközöket biztosítjuk. Itt leírtuk, hogy Nektek mit kell hozni.
  4. Szívesen fogadjuk a saját készítésű borokat és pálinkákat, melyet a lecsó mellett kötelező körbekóstoltatni.

A regisztrációs lap végén leírtuk Szentes és környékének összes szálláshely elérhetőségét. Mindenütt előfoglalást végeztünk, de a tényleges szállásfoglalást Nektek kell közvetlenül elvégezni. Az előfoglalásunk (foglalási sorrendben) augusztus 14-ig (hétfőig) szól, eddig tartják fenn a Rotarynak a szállásfoglalást, azonban utána már nem tudják garantálni, illetve az árak is emelkedhetnek.

Amit még garantálunk, a jó hangulat, a felhőtlen vidámság.

Nagyon sok szeretettel várunk Benneteket akár főző csapatként, akár vendégként.

Baráti Üdvözlettel:

Mészáros Zoltán

Magyar Rotary Kormányzó 2017/2018