A Rotaract Club Debrecen Főnix tagjai mozgalmas félévet tudhatnak maguk mögött. Legújabb vállalkozásukat is siker koronázta, ugyanis 2015. május 30-án több mint 150 debreceni hajléktalannak tették szebbé a napját. A Szeretet Híd rendezvény keretein belül, a Református Szeretetszolgálat és a DNRE „Reménysugár” Hajléktalanok Nappali Melegedője közreműködésével, valamint a Debreceni Hősök csapatához csatlakozva, közel 200 éhes száj etetésére vállalkozott a helyi klub.

csopik+ęp

Az előkészületek már javában folytak a rendezvény előtti napokban, az egyesületek tagjai mindent megtettek azért, hogy a program lebonyolítása zökkenőmentesen menjen. Az előkészületek részét képezte a bevásárlás, valamint a feladatok kiosztása.

A 30-ai reggelen nem tétlenkedtek a rotaractosok, reggel 7 órára már mindenki a helyszínen volt. A korai kezdés ellenére a főzés remek hangulatban telt, az ipari mennyiségű hagyma megpucolása sem szegte kedvét az elszánt segítőknek. A hús megtisztításától kezdve a tészta megfőzésén át, az elkészült étel kiosztásáig a rotaract klub tagjai végezték a munka oroszlánrészét. A főzést Demeter István – a Reménysugár egyik munkatársa – koordinálta, aki nagy tapasztalattal rendelkezik jótékonysági főzések terén.

Az ebéd – tejfölös tokánypörkölt tésztával – nem sokkal 11 óra után készült el, és az idősek otthonának parkolója melletti üres területen osztották szét. Az hajléktalanok nyugodt és szervezett körülmények között kapták meg az ételt 2 szelet kenyér társaságában, valamint az ásványvíz mellé pár kedves szóval is kedveskedtek az ételt osztó önkéntesek. Az eseményt örömmel fogadta mindenki, sokan még repetázhattak is. A program végeztével a csapat tagjai magukra vállalták a mosogatást s, majd rengeteg élménnyel és tapasztalattal gazdagodva zárták a napot.

Az ismeretlen helyzettel és feladatokkal mindenki remekül birkózott meg, a rotaractosok tőlük megszokott könnyedséggel vették az akadályokat. A nap egyik legnagyobb sikereként könyvelhető el az, hogy más jótékonysági szervezetekkel együttműködve igazán hatékonyan és eredményesen működött a klub, és az esemény hatalmas élmény volt mind a szervezők, mind a résztvevők számára.

Végezetül:

“Sok minden történik körülöttünk, amit nem tudunk befolyásolni. Nem tudunk földrengéseket megállítani, aszályt megelőzni, és nem tudunk számos konfliktust megakadályozni. De amíg tudjuk, hogy hol van éhes ember, hajléktalan, vagy éppen beteg ember, addig mindannyian tudunk valahol segíteni, valamit, valakiért tenni. 

Juhász Flóra