Magyarországon a mai napig nagy problémát okoz, leginkább a fiatalok körében az úgynevezett „diszkóbalesetek” köre.

A rádióban- illetve a különböző médiumokban sajnos állandóan lehet olyan hírekről hallani, ahol bedrogozott, ittas fiatalok okoznak súlyos baleseteket. A hatóságok különböző eseményekkel, PR mozgalmakkal próbálják felhívni a fiatalok figyelmét arra, hogy milyen súlyos következményei vannak annak, ha valaki nem vezetésre alkalmas állapotban ül a volán mögé. Sajnálatos módon ezzel nem csak saját életüket, hanem az utastársaik, illetve más, a forgalomban közlekedő személy életét is veszélyeztetik.
Ehhez a sorozathoz csatlakozott a Rotaract Club Győr és Rotary Club Győr, amely elég sajátos, de annál nagyszerűbb ötleten alapul. Egy életszerű baleseti szimulációt rendeztek, színészekkel, rendőrök, mentők illetve tűzoltók segítségével. Az eredmény fantasztikus volt.

A film története a következő:
Fiatalok elmennek szórakozni, majd ittasan elindulnak hazafelé. Egyedül egy fiatal fiú józan, aki vezethetne is, de a részeg, nagyzoló barátja ezt nem engedi. Az ittas sofőr friss jogosítvánnyal rendelkezik. Ezzel párhuzamosan egy család is útnak indult, nyaralni. Az ütközésben a gépjárműkben utazók többsége kisebb sérülést szenved, azonban a drámai fordulat, hogy a józan fiú életét veszti a szimuláció során.

Magán a rendezvényen több ezer diák vett részt, a helyi középiskolákból. Az „előadás” kezdete előtt mindenki kedélyesen beszélgetett, néhol még kacarászást is lehetett hallani. Feltűnő volt, hogy miután elkezdődött a “műsor” láthatóvá vált az átérzés, sokan meghatódtak, elgondolkodtak a történeten.

Képgalériánkat megtekintheted erre a linkre kattintva a Rotaract Club Győr Facebook oldalán.