Mi is ez az egész?

A Rotary International egyik legismertebb tevékenysége a  Nemzetközi Diákcsere (azaz a diákcsere) program, melyen keresztül évente több ezer diák utazik el a Föld számos pontjára, fedezi fel az ottani kultúrát, tanulja meg az adott nyelvet és köt életre szóló barátságokat.

Mi is a célunk pontosan?

Ezt pár sorban annyira nem könnyű összefoglalni, de a lényeg talán az, hogy egy lehetőséget akarunk adni. Neked! Arra, hogy kipróbáld magad. Arra, hogy felfedezd magad. Arra, hogy feltérképezz egy új kultúrát. Arra, hogy elsajátíts egy új nyelvet. Arra, hogy örök barátságokat köss, mind lokális, mind nemzetközi szinten.

Milyen típusú diákcserék léteznek?

Rövid, nyári program (ami általában csak 6 hét és a nyári szünetben történik az utazás)

Éves, hosszú program (9-11 hónap, ami általában augusztus végétől június végéig tart)

 

Miért érdemes cserediáknak lenni?

„Rengeteget kaptam, kaptunk ettől az egy évtől, az egész világ megváltozik egy cserediák számára. Mindenkit bíztatnék, hogy bátran vágjon bele, bárhová is utazik, egy fantasztikus, felejthetetlen élményben lesz része!” (Nemes Mercédesz, Szeged)

Nagyon sok barátot szereztem és azóta utazgatok folyamatosan, mindenfele a világban, napi kapcsolatban vagyok az összessel és őszintén megmondom, nagyon örülök neki!” (Szabó Kristóf, Eger)

„Az elmúlt évemet Ausztráliában töltöttem cserediákként, ami mondhatni eddigi életem legmeghatározóbb élménye volt!”(Vass Rózsa, Győr)

cserediákság

Felkeltettük az érdeklődésedet? Szeretnél még többet megtudni?

Akkor keress minket! Sok Rotaractos volt „Rotarys cserediák”, úgyhogy szinte biztos, hogy a lakhelyedhez közel találsz valakit, aki tud mesélni neked a cserediákságról. Továbbá itt a program hivatalos honlapja is:

www.ryep.hu