A hétvégén nemzetközi diákok lepték el Budapest belvárosát.

A Rotary Cserediák Program jóvoltából 100 cserediák, a világ minden pontjáról, látogatta meg városunkat. 70 diák a Rotary osztrák districtjében,  míg 30 a magyar körzetben lakik. Ez volt a második alkalom az évben, amikor a két országba látogatott diákok együtt töltötték a hétvégét, először Bécsbe látogattak el tavaly októberben.
A pénteki nap a diákok érkezésével telt, majd koraeste kilátogattak a Hősök terére. Az este második felét a Benczúr hotelben töltötték és a budapesti rotaractosok vezetésével csapatjátékokon vettek részt.
A szombat nap folyamán “kis” csapatuk ellátogatott a budai várba, majd a parlamentbe, este pedig a Vígszínházban nézhették meg a Koldusopera című előadást.
A hazánkban tartózkodó cserediákok csoportjának kisebbik része az első Európa túra közepén jár, a hétvégén Vatikánban voltak. A május tele lesz közös programokkal. Alig egy hónap múlva Sátoraljaújhelyen lesz a hagyományos nyelvi verseny, ahol a diákok megmérettethetik magukat, hogy milyen ismeretekkel gazdagodtak a Magyarországon töltött évük során.

A hétvége sikerességéből kiindulva következtethetünk arra, hogy a két ország Rotary – Rotaract klubjai között még több együttműködésre számíthatunk a jövőben, ami még több mosolygós cserediákot jelent. 

Ha te is szívesen beutaznád a világot a Rotary Youth Exchange program keretében, keress minket itt: www.ryep.hu
IMG_8286 IMG_8287
 cserediak