A Rotaract Club Szeged szervezésében bemutatott Érted?! baleset szimuláció a 17-18 éves fiatalok figyelmét igyekezett felhívni az ittas, drogos és felelőtlen vezetés veszélyeire, és annak következményeire.

Súlyos balesetet szimuláltunk a hatóságokkal közreműködve Szegeden, a Huszár Mátyás rakparton szeptember 21-én az európai Autómentes Nap keretein belül. Ezzel a sokkoló látvánnyal szeretnénk felhívni a figyelmet az ittas vezetés, és a drogozás okozta tragédiákra.

Óriási csattanás, mentőautó szirénázás, halottaskocsi – ilyen képkockák vésődtek be azoknak az agyába, akik végig nézték a baleset szimulációt, amely egy hétköznapi, a való életben sajnos sokszor előforduló esetet modellezett le.

A fiatalok szembesülhettek azzal, amit legtöbbször még a híradóban sem mutatnak meg. A halott személyt a szimuláció végén ugyanis halottszállító vitte el, körülötte pedig a kiborulás szélén lévő szülők reakcióját is meg lehetett figyelni.

A fiatalok döbbent csendben nézték végig a szituációt, ami sokaknak könnyeket csalt a szemébe. A sérülteket teljesen hitelesen alakító önkénteseket és bajtársaikat végül óriási taps biztosította arról, hogy célba ért az üzenetünk.


Cimke: