4

A Rotaract Club Debrecen Főnix tagjai 2015. április 10-én a debreceni Ifjúsági Ház Dharma klubjában jótékonysági koncertet szerveztek az Együtt az Állatokért Állatvédő Közhasznú Egyesület megsegítésére.

Az állatotthon 2004-ben alakult, azzal a céllal, hogy az utcára került állatoknak menedéket biztosítson. Az egyesület dolgozói keményen dolgoznak azért, hogy a gazdájuk által kidobott, balesetes állatoknak, kóbor kutyáknak és macskáknak megfelelő orvosi ellátást biztosítson, és szerető gazdit találjon.
A debreceni rotaractosok már számtalan alkalommal segítettek a rászorolókon, élelmiszergyűjtéseket szerveztek, segítettek a Rotary futófesztivál megvalósításában, és idén ez a jótékonysági koncert volt az első, önálló, nagy projektjük. Az összetartó csapat rekordidő alatt végezte el az esemény lebonyolításához szükséges előkészületeket, és eredményesen zárták a koncert estéjét.

Az esemény jó hangulatát hat kiváló zenekar biztosította, név szerint az X-faktorból megismert ByTheWay és öt helyi, tehetséges fiatalokból álló zenekar, Mark&Réka, az East End Mess, a Bad Habit, a JF – The Originals +, és a Monster In Me.

A rendezvényen több mint kétszáz ember vett részt, és a befolyt összeg meghaladja a százezer forintot. Az érdeklődőknek a zenehallgatáson kívül alkalmuk volt megismerkedni a menhely dolgozóinak munkájával és pár négylábúval is. Az édesszájúaknak saját készítésű süteményvásárral is kedveskedtek a Rotaract tagjai, aminek bevétele szintén a menhely kasszáját fogja gyarapítani.
Az adomány mellett a menhely számára a legnagyobb segítség az volt, hogy minél többen megismerhették az állatotthon történetét. A menhely dolgozói szívesen válaszoltak a potenciális gazdik kérdéseire, akik így átfogó képet kaptak az örökbefogadás menetéről.
Azoknak, akik nem tudtak részt venni az eseményen, van egy jó hírünk – az egyesületnek számtalan módon lehet segíteni: önkéntesként meg lehet sétáltatni a kutyákat, örömmel fogadják a nekik adományozott tápokat, konzerveket, sms-ben is lehet őket támogatni, illetve akár az adónk 1%-át is felajánlhatjuk nekik .
Továbbra se feledjétek: ,,Nem mindennap adódik lehetőségünk megmenteni valaki életét, de mindennap megadatik, hogy befolyásoljunk egyet!”

Írta: Juhász Flóra és Kacsándi Dorottya

Képeket készítette: Hudák Anikó