Rotaract Club Debrecen:

A klub mottója: „Idővel a vízcseppek Egy óriási edényt is megtelítenek.” (Buddha)

A Rotaract Klub Debrecen egy lelkes és lendületes 18 és 30 év közötti fiatalokból álló baráti kör, amely a helyi közösség érdekében törekszik jótékony tevékenységre. Igyekszünk a fiatalok figyelmét ráirányítani a környezetünkben élők szociális szükségleteire és problémáira, valamint ezekre képességeinkhez mérten, megoldást találni. Egyesületünk a barátságon, szórakozáson, segítőkészségen és felelősségtudaton alapszik, amelyhez minden hasonló elveket valló fiatal csatlakozhat. Klubbunk elsősorban egy baráti társaság, ami keretében rendszeresen tartunk gyűléseket, hogy a tagok találkozhassanak egymással, közéleti dolgokról beszélhessenek, az aktuális projekteket és jótékonysági akciókat megvitassák, előadásokat hallgassanak egymástól vagy külső előadóktól és legfőképpen jól érezzék magukat.

Gyűlés: minden kedden 20:15-től a Butiqban

Facebook:  Rotaract Club Debrecen

 

Debrecen Rotaract Club Főnix:

Debrecen második Rotaract Clubja, a Debrecen Rotaract Club Főnix 2014 januárjában kezdte meg munkáját, október óta pedig hivatalossá is vált a Club működése. Tagjaink 16-25 év közötti fiatalok, akik szívesen áldozzák a szabadidejüket nemes célokra. Szerveztünk már rászoruló gyermekeknek gyereknapot, kutyamenhelynek gyűjtést, több jótékonysági bulit, élelmiszergyűjtést, mikulás napot, készítettük mellrákkal műtötteknek szívpárnát, illetve valóra váltottuk egy leukémiás kisfiú álmait. Célunk, hogy minél több fiatallal megismertessük az önkéntesség fogalmát és azt a vele járó érzést, örömet, ami akkor tölti el az embert, ha embertársain segít.

Gyűlés: minden szerdán 18:30-kor a Debreceni Ifjúsági Házban (Simonffy utca 21.)

 

FacebookDebrecen Rotaract Club Főnix

 

Rotaract Club Szeged:

A szegedi Rotaract Club egy olyan fiatalokból álló társaság, melynek tagjai tesznek azért, hogy a világ – amelyben élünk – jobb legyen.

Számunkra az, hogy rotaractosok lehetünk, egy nagy családhoz – közösséghez – való tartozást jelent, hiszen szerte az országban és a világban találkozhatunk rotaract klubokkal és ami a legfontosabb, a rotaract szellemiségét képviselő tagokkal, barátokkal.
Rotaractosnak lenni életforma, mely megbecsülésre, tiszteletre és alázatra tanít, mindemellett pedig biztonságot, szeretetet és barátokat ad, melynek értéke felbecsülhetetlen!

Gyűlés: minden hétfőn 19:00-kor a Kajak Bistroban (Szeged, Stefánia 4.)

Facebook: Rotaract Club Szeged

 

Rotaract Club Sopron:

A Rotaract Club Sopron 2011-ben jött létre. A clubot tíz egyetemi hallgató alapította, a soproni székhelyű Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának diákjai. Jóllehet még ma is felülreprezentáltak a közgazdászok a clubban, azonban már tagjaink között tudhatunk többek között mérnöki és pedagógusi végzettséggel rendelkező fiatalokat is. Új tagokat üdvözölhettünk a soproni középiskolás korosztályból is, akik az érettségire való felkészülés mellett cserediák hónapokat/évet is töltenek egy távoli országban.

Az elmúlt évek során a soproni, és kiváltképp a helyi egyetemi élet meghatározó szereplője lett az egyesületünk.

Gyűlés: kéthetente 19:00-kor a soproni Cézár Pincében (Hátsókapu u. 2.)

Facebook:  Rotaract Club Sopron

 

Rotaract Club Győr:

Jótékonykodnál, de nem tudod hogyan? Velünk megvalósíthatod ötleteidet. A győri Rotaract Club olyan fiatalok társasága, akik tesznek azért, hogy a világ amelyben élünk jobb legyen. Ha győri vagy Győr környéki vagy és szívesen segítenél másokon, csatlakozz hozzánk. 3 szó, ami leginkább jellemez minket: segítségnyújtás, barátság és szórakozás.

Gyűlés: minden szerdán 17:00-kor a Széchenyi István Egyetemen

FacebookRotaract Club Győr 

 

Rotaract Club Pécs:

Segíts! Tanulj! Bulizz! A Rotaract Club Pécs olyan fiatalok társasága, akik szervezett csapatmunkával, jótékonysági programokkal kívánnak segíteni másokon és a világon. A klubot 2012-ben alapították. Célunk, hogy jótékony célú programok szervezésével segítsünk másokon – és ezáltal jobban megismerhessük világunkat, gyakorlati tapasztalatokat, új barátokat szerezzünk.

“Az életnek értéket csak a szolgálat adhat, amellyel az emberek ügye felé fordulunk.” /Márai Sándor/

Gyűlés: minden kedden 18:00-kor a Zacc kávézóban

Facebook:  Rotaract Club Pécs

 

Rotaract Club Mosonmagyaróvár:

A Rotaract Club Mosonmagyaróvár 2009 decemberében alakult meg Troján Szabolcs elnökségével és Csóka Imre akkori soros Rotary elnök közreműködésével, majd 2010 márciusában a bírósági bejegyzésre is sor került. Tagjainkat jórészt a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Karának jelenlegi, illetve volt hallgatói alkotják, mivel a Kar kitűnő kapcsolódási pont a közért aktívan tenni kívánó fiatalok és klubunk tagjai között. Az alakulástól kezdve számos program szervezése és projekt lebonyolítása fűződik nevünkhöz. Az elmúlt 5 év során szerveztünk már több véradást, gyűjtöttünk árvízkárosultak megsegítésére, illetve országos és nemzetközi összefogással játszóteret építtettünk Kolontáron a vörösiszap katasztrófa után. Fontosnak tartjuk, hogy a jótékony célok megvalósításának érdekében csapatként is jól tudjunk együttműködni, ezért igyekszünk változatos csapatépítő programokat szervezni a klubélet erősítésére.

Gyűlés: kéthetente hétfőn 18:00-kor a Gazdász Hotel Konferencia termében (9200 Mosonmagyaróvár, Gazdász utca 10. )

Facebook: Rotaract Club Mosonmagyaróvár 

 

Rotaract Club Nyíregyháza

Gyűlés: minden csütörtökön 17:00-kor, Beck’s Pub (Nyíregyháza, Törpe u. 2/B, 4400)