“A Rotaract Club Budapest–Margitsziget nemrégiben a főváros XIII. kerületi Mese Tagóvodában szervezett közlekedésbiztonsági napot az Országos Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztályának tanpályáján. A pedál nélküli apró bringákat – amiket bicajkára kereszteltek – a futobicikli.hu, a megkülönböztető mellényt az IKEA biztosította.”

“A Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társasága , a Jobb Veled a Világ Alapítvány, a Jazz And More, a Magyar Vöröskereszt, a Rotary Hungary és a Rotaract szeretettel vár mindenkit az Alzheimer Világnapja alkalmából rendezett közös koncertjére. A művészek azért vállalták a fellépést, hogy segísenek felhívni a társadalom figyelmét a gyógyíthatalan Alzheimer-kórra, amelynek bárki “áldozata lehet.”

“The Rotaract Club Budapest City and the Viltin Gallery invite you to the exhibition “Planetary Man” which visualizes the contemporary man in the process of his virtual planetary evolution. The “Planetary Man” projects this century’s transgression of the ethnic and continental borders. The swift developments in economy, massive migration, crisis and the political changes open up the new possibilities for the growth. Therefore, the mentality of the contemporary man takes a global amplitude, surpassing the speed of the modern technology.”

“Kilenc általános iskolás roma diákot támogat egy éven át az egyetemistákból álló Rotaract Budapest – City Club a ROTAROD (Rotaract a Tehetséges Roma Diákokért) program keretében. A kísérleti felkészítő program célja, hogy a tehetséges, hátrányos helyzetű cigány származású fiatalok számára tanulási, mentális és anyagi támogatást nyújtva elősegítse a sikeres felvételit egy általuk választott szakközépiskolába, szakiskolába, piacképes szakmát nyújtó tagozatra.”

“Számos cégnél évek óta ugyannak az alapítványnak, nonprofit szervezetnek tartanak karácsonyi vásárokat vagy szerveznek adománygyűjtést, de vannak olyan vállalkozások is ahol változik, hogy a forrásaiktól függően melyik programot támogatják. Természetesen a lehetőségekhez mérten magánszemélyként is érdemes segíteni – az évnek nem csak ebben az időszakában.”

“Az esemény fővédnöke Ungár Anikó bűvész, aki műsorral kedveskedik a gyerekeknek, de velük tart a nap során Kelemen Henrietta Miss Universe Hungary szépségkirálynő is, aki a reggeli torna során mozgatja meg a kicsiket és nagyokat.”

 

“A figyelem középpontjában, ahogyan eddig is, a gyermekotthonok lakói lesznek: kicsit megállva az ünnepi készülődés forgatagában, az ünnep valódi élménye, meghittsége kerül előtérbe. Az esemény fővédnöke Ungár Anikó, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett előadóművész, akinek bűvészműsora a nap egyik fénypontja.”